Najbolji hosting za WordPress sajtove

Kako izabrati najbolji WordPress Hosting za Vas?

Izbor hosting provajdera je veliki korak zato što će se vaš veb sajt oslanjati i ograničavati karakteristikama izabranog servera i hosta. 

Evo nekoliko faktora koji mogu uticati da izaberete pravi hosting:

Pouzdanost – Vaš domaćin bi trebalo da garantuje najmanje 99,9 % uptime-a, a stranice bi trebalo da se učitavaju brzo na svim pretraživačima.

Jednostavnost upotrebe – Trebalo bi da bude jednostavan proces da daljinski pristupate vašoj veb lokaciji kroz glavnu aplikaciju kontrolnog panela.

Podrška korisnicima – Vaš domaćin bi trebalo da bude na raspolaganju da odgovori na vaša pitanja i reši probleme 24 časa dnevno preko više kanala, kao što su telefon, e-pošta i onlajn ćaskanje.

Hosting paketi – Treba da bude dostupan paket koji odgovara vašim specifičnim zahtevima.

Cena – Cena može znatno da varira između različitih platformi. Prilikom određivanja koja je kompanija je prava za vas, potrebno je da uzmete u obzir karakteristike koje su vam neophodne kao i sam vaš budžet. Većina pružaju korisne alate za upoređivanje koje vam omogućavaju da brzo procenite svaki paket koji se nudi. Neki od zajedničkih paketa su objašnjeni u nastavku:

Deljeni hosting –  je najpristupačniji, ali za mnoge korisnike to je sve što je potrebno. U ovom paketu, jedan server je podeljen na više klijenata koji dele resurse servera onako kako je potrebno. Ovaj hosting je  najmanje pouzdan, ali je takođe vrlo pristupačan.

E-commerce hosting –  je specijalizovani paket razvijen za one koji planiraju da prodaju putem veb prodavnice. Uključuje nekoliko karakteristika, kao što su elektronska kolica za kupovinu i obrada kreditne kartice.

VPS hosting – Virtuelni privatni server (VPS) je zajednički server koji ima svoja sredstva potpuno raspodijeljena za dva ili više klijenata. Ovo osigurava da je unapred utvrđena količina resursa uvek dostupna za vašu upotrebu, a ne dođe do unakrsnog prelaska između klijenata. VPS hosting je najbolji za preduzeća, sajtove koji doživljavaju veliki promet i veb stranice koje zahtevaju jedinstvene instalacije softvera.

Namenski hosting – Posvećen hosting jednom korisniku je na vrhu paketa. Sa ovim paketom iznajmljujete ceo server za sopstvenu upotrebu. Server može upravljati sopstveni IT tim, ili ga može upravljati provajder za dodatnu naknadu. Ovaj tip je najskuplji, ali on takođe nudi najveću fleksibilnost.

1. SiteGround (www.SiteGround.com)

Najbolji celokupan WordPress hosting (3,95 dolara / mesec)

Nijedna lista najboljih hostinga za wordPress ne bi bila potpuna, bez SiteGround-a i nije bez razloga na prvom mestu. Kompanija već neko vreme pravi ime u WordPress zajednici. Njihova hosting platforma je jaka kada je reč o wordPress-ovim optimizovanim serverima, plus oni nude upravljački hosting za wordPress po cenama koje su veoma pristupačne (pročitajte: nećete naći jeftiniji hosting istog kvaliteta bilo gde drugde).
Ono što vredi istaknuti je da je SiteGround jedan od retkih zvanično preporučenih hostinga WordPress.org.

Za testove smo otišli ​​na StartUp paket. Iako za više VordPress-optimizovani paket, preporučujemo GrovBig ili GoGeekov plan. Oni su  skuplji, ali dolaze sa dodatnim uslugama kao što su napredno keširanje (custom-built bi SiteGround), postavljanje, premijum SSL sertifikati i besplatna PCI usklađenost – ako želite da pokrenete prodavnicu e-trgovinu.

Instalacija WordPressa
Za kreiranje WordPress-a pomoću ugrađenog instalatera potrebno je samo nekoliko klikova. Zaista ovde nema ništa više da se kaže … proces instalacije je zaista bio besprekoran.

Tokom ovog procesa postavljanja, takođe ćete odabrati lokaciju vašeg servera. Na raspolaganju su pet centara za podatke – u SAD, Aziji i Evropi.

Podrška klijentima
SiteGround nudi ono što zovu „neuparena“ podrška (putem ćaskanja, telefona, ulaznica, društvenih medija) . Pored toga što su u mogućnosti da pristupite vašem nalogu i poprave bilo kakve probleme, pomoćni agenti su takođe upoznati sa WordPress-om i mogu vam pomoći u nizu drugih problema koji možda nisu strogo povezani sa hostingom.

2. Bluehost

Preko 2 miliona veb sajtova, Bluehost nudi vrhunsku WordPress platformu. Podesan za VordPress, nude WordPress-centrične kontrolne table i alate zajedno sa instalacijom 1-klik, BESPLATNIM domenom, e-poštom, FTP-om i još mnogo toga. Lako se skalabilni i 24/7 podršku od strane stručnjaka iz VordPress-a.

3. DreamHost 

DreamHost je posvećen WordPressu i njenoj zajednici više od 10 godina. Hosting platforme su optimizovane za WordPress i timovi aktivno doprinose programu WordPress’a. U DreamHost-u, možete da preuzmite potpunu kontrolu nad vašim serverom ili da dozvolite njihovom stručnom timu da reši sve za vas. DreamHost nudi izbor, performanse i pravu vrednost za nove korisnike i stručnjake.


Održavanje WordPress sajtova

WordPress je najpopularnija platforma za izradu web sajtova u ovom trenutku, a mi ćemo za was uraditi i profesionalnu optimizaciju wordpress sajtova i njeno održavanje