Kako da se održava Sajt

Posedovanje sajta ili bloga zahteva kontinuirani rad

Ne možete samo napraviti sajt i zaboraviti na njega očekujući da će privući veliku publiku Redovno održavanje sajta je neophodno ako želite da vaš sajt da bude uspešan

Zašto važno redovno održavati sajt?

Uz redovno održavanje vaš sajt će raditi glatko. Nema nezadovoljnih posetilaca zato što nešto na sajtu ne radi ili link koju ste postavili je prekinut.

Redovni posetioci traže ono što je novo, tako da im morate servirati nove i uzbudljive informacije, proizvode ili funkcije.

Sajt je podložan hakovanju. Koristeći odgovarajuće programe za održavanje sajta možete preduhitriti ili sprečiti hakovanje.

Postoje neke stvari koje se moraju raditi prilikom održavanja sajta. Bilo da se odlučite da to radite sami ili da zaposlite nekoga za taj posao.

Apdejt sajta

Razmislite o tome, ako posetite sajt koji nije redovno ažuriran nećete nastaviti da ga posećujete? Zašto bi želeli d a bude tako?

Sadržaj sajta!
U sadržaj sajta mora da bude uključen pisani tekst, slike, besplatno preuzimanje, sve što skreće pažnju novih posetilaca i zadržava postojeće posetioce. Evo nekoliko ideja:

Dopune
Ispravke proizvoda su veoma važne ako vaš sajt ima e-commerce element.

Novi proizvodi.
Nemojte zaboraviti da ažurirate navigaciju, da dodate stranicu za novi proizvod i dodajte ga u vašoj mapi sajta.

Ako imate dizajn koji ima desni ili levi meni(zove se traka u blogu) da bez obzira sa koje strani posetioci stignu, oni vide novu najavu proizvoda.

izbacivanje proizvoda. Kao i najava novih proizvoda, ako se izbaci proizvod, to uključiti u objavljivanje u bočnoj navigaciji što će učiniti dostupnim informacije na svim vašim stranicama.
Predstojeće promene cena će biti još jedna stvar koju treba da objavite. To možda čak i podstakne kupovinu.
Novoti na sajtu
Da li ste dobili jednu napomenu u njuyleteru? Neko je uradio pregled vašeg sajta ili neki proizvod? To je sve ono povratna informacija i dokaz koji treba da pokaže posetiocima šta drugi govore o vama.

Rast sajta, ukoliko trebate novog osoblja, najavite i dovođenje novih članova.

Pokloni
Davati poklone ili organizovati kvizove ili takmičenja periodično je dobar način da se digne prašinu oko vašeg sajta.

Ažuriranje starog sadržaja treba da bude na vašoj listi za održavanje sajta. Informacije zastarevaju menjaju se modifikuju, potrebno je voditi računa da posetioci dobijaju najsvežije podatke